Wil jij méér energie, méér rust en méér resultaat in je leven? ….. Bel mij geheel vrijblijvend: 06 45 818 810

[feature_box style=”7″ only_advanced=”There are no title options for the choosen style” alignment=”center”]

Stop met aardig zijn – geef meer kleur aan je leven”, is een nieuw programma dat in het najaar van 2014 gelanceerd wordt. 

Dit programma leert je in vijf stappen:

  • om rust en helderheid in je hoofd te krijgen,
  • om je grenzen bewust te herkennen,
  • om te zien hoe je ze nu al bewaakt (maar op een ineffectieve manier),
  • hoe je jouw gevoelens en mening kan verwoorden met respect voor de ander, (je hoeft dus geen angst te hebben om voor ‘bot’ versleten te worden. 
  • hoe richting te geven aan wat jij belangrijk vind in je leven
  • Hoe om te gaan met je lichamelijke klachten
  • Hoe je zonder moeite méér energie krijgt

Hervind je balans: voel je zelfverzekerd en 100% jezelf!     Download hier de folder. miniatuur folder stop met aardig zijn

[/feature_box]

 

‘Stop met aardig zijn’ sluit m.n. goed aan bij ondernemende vrouwen in de leeftijd van 30–55 jaar, die ‘aardig’ en aangepast zijn. Vrouwen die vaak (hoog)sensitief zijn maar worstelen met zichzelf en hun energie balans.

 [video_player type=”youtube” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cDovL3lvdXR1LmJlL1psNHhnV1dsV3hB[/video_player] [feature_box_creator style=”1″ width=”” top_margin=”” bottom_margin=”” top_padding=”” right_padding=”” bottom_padding=”” left_padding=”” alignment=”center” bg_color=”” bg_color_end=”” border_color=”” border_weight=”” border_radius=”” border_style=”” ]        

Herken jij je in de volgende uitspraken?
  • Ik cijfer me weg in mijn rol als moeder, vader of mantelzorger.
  • Ik ben beroepsmatig gewend om veel aandacht en zorg te geven aan mijn baas, manager, cliënten, kinderen en hulpbehoevenden in mijn professionele rol als secretaresse, kraamverzorgster, onderwijzeres, verpleegkundige, doktersassistente of fysiotherapeute.
  • Ik ben een gevoelige vrouw die worstelt met het verdelen van mijn energie tussen mijn partner, kinderen, werk, sociale leven en de spaarzame tijd voor mezelf.
  • Ik wring mij in allerlei bochten om maar te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de omgeving, terwijl ik nu wel eens meer tijd en ruimte voor mijzelf wil hebben.
  • Ik voel mij als een spons die ALLES aan informatie en indrukken uit de omgeving opzuigt, terwijl ik wil dat mijn hoofd een beetje leger wordt.
[/feature_box_creator]

De twee boeken: ‘de kracht van aardig zijn’ (of te wel: wees eens wat aardiger) en ‘stop met aardig zijn’ (of te wel: stel eens effectief grenzen) staan zusterlijk naast elkaar in mijn boekenkast’.

Hoewel de titels misschien anders doen vermoeden, spreken de boeken elkaar niet tegen! Maar wat is dat dan, ‘aardig zijn’? Ben je dan aardig voor jezelf als je je grenzen aangeeft, of aardig voor anderen of voor beiden?

Wat heb ik zelf met grenzen: behalve ‘krijgshaftig’ en ‘verdediger’ betekent de naam Mark ook ‘grens’. Ik dacht nog niet zo lang geleden dat ik mijn grenzen prima kende (o.k., ik durfde ze niet altijd aan te geven).

Achteraf bezien bleek ik mijn grenzen eigenlijk toch niet zo goed te kennen. Ik dacht een aardige persoon te zijn die probeerde iedereen ter wille te zijn. Daarom begreep ik in mijn laatste opleiding niet, dat men dat niet zo kon waarderen. Wat is er mis met aardig zijn dacht ik? Ik proefde wel dat er ‘iets’ verlangd werd: men wilde weten wie Mark is. Maar ik kon daar op dat moment echt niets mee. Wat ik ook probeerde aan gedrag, het was ‘niet goed’.

Ik heb daar acht jaar mee geworsteld en uiteindelijk ontdekt dat er een eenvoudige methode is die je helpt om jezelf stap voor stap te leren herkennen. Om te gaan vertrouwen dat daar waar jij je klacht of probleem ervaart dat daar de oplossing zit. Als je daarop leert vertrouwen kun je jezelf leren te uiten naar de omgeving.

 • Wil jij je lekker en vrij in je vel voelen?
 • Wil jij succesvol zijn in je werk zonder je in allerlei bochten te hoven wringen?
 • Wil jij wel eens ontsnappen aan de drukte van je leven?
 • Wil je hechte en betekenisvolle relaties kunnen aangaan zodat jij je kan gaan richten op wat je nu echt wil bereiken in je leven?

 

Door te leren aan te geven wat je wel wil en wat je niet wil in het leven (begrenzen). Terugblikkend begrijp ik nu wel wat men destijds bedoelde, maar er bestond toen geen methode die mij daarbij hielp.

Meestal weet je wel wat je niet wil, terwijl je nog niet weet wat je wel wil: ik lees dat aan de lichamelijke reacties van mijn cliënten. Je onderbewuste uit zich in je lichaam, je lichaam liegt nooit! Maar daar waar je ‘in de knoop zit met jezelf‘, om daar woorden te leren geven aan je lichamelijke reacties en gevoelens, dat is een klus. Veel mensen hebben moeite om ‘stop’ tegen een ander te zeggen.

Ze zijn bang dat ze daarmee de ander afwijzen en dat is een iets dat ze zelf in hun verleden meegemaakt hebben. En velen onder ons hebben in hun jeugd geleerd om dat pijnlijke gevoel maar daarmee tegelijkertijd alle gevoel (emoties, gevoeligheid) te onderdrukken. Maar als je dat nu nog steeds doet, dan functioneer je eigenlijk nog op oude programmatuur die mogelijk geüpdatet mag worden, zodat je met volwassen programmatuur de wereld aankan.


[feature_box_creator style=”1″ width=”” top_margin=”” bottom_margin=”” top_padding=”” right_padding=”” bottom_padding=”” left_padding=”” alignment=”center” bg_color=”” bg_color_end=”” border_color=”” border_weight=”” border_radius=”” border_style=”” ] Ik wil graag weten wat ‘aardig’ zijn voor jou betekent. Jouw informatie helpt mij om te verifiëren of mijn nieuwe programma ‘Stop, met aardig zijn’ goed bij mijn doelgroep aansluit.

In deze cursus ontdek je de achtergrond van je gedrag, leer je woorden geven aan gevoelens en sensaties, leer je STOP en Nee herkennen, leer je op een respectvolle manier je grenzen te stellen zodat jij kan gaan voor wat jij wilt.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor “Stop met aardig zijn” – leer ‘Nee’ zeggen : 

 • Het volgen van een avondcursus: een serie van vijf avonden van 1,5 uur: 25 november, 9 december, 16 december, 6 januari 2015 en 20 januari 2015.  
 • Het volgen van een hele dag op donderdag 11 december
 • Individuele coaching (heeft als voordeel dat dit vergoed wordt door je zorgverzekeraar als je voldoende aanvullend verzekerd bent).
 • E-coaching
 • VIP – programma.

Als jij je herkent in mijn doelgroep zoals onderaan deze pagina beschreven, dan ben ik benieuwd naar jou reactie! Met ingang van december verloot ik elke maand drie groeikans gesprekken aan mensen die reageren op deze pagina of die mij mailen. Zo’n gesprek heeft een waarde van €127,=
[/feature_box_creator]

Wil jij deze vijf vragen beantwoorden? Klik hier.

 


Samenvattend: voel jij je regelmatig boos, verdrietig, wanhopig en machteloos, omdat je geen keuzes kan maken en vind jij het moeilijk om in relatie met anderen voor jezelf op te komen? Reageer dan op de blog pagina. Als je jouw gegevens niet op dit blog wil posten, kun je ook een E-mail sturen naar: info@stopmetaardigzijn.nl

Mark ten Seldam heeft bij InnerChange meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van (hoog)sensitieve vrouwen die worstelen met gevoelens van twijfel en onzekerheid over hun intuïtie. Daarnaast helpt hij mensen omgaan met de gevolgen van post traumatische stress.

>