Waarom deze online training?
Ruim dertig jaar geef ik met heel veel plezier individuele lichaamsgerichte therapie en coaching. Ik bied 100% maatwerk, waarin naast het lichaamswerk, ook allerlei theoretische modellen aan bod komen, die ik op een flip-over noteer..
Geleidelijk aan is er zoveel informatie samengepakt op de flip-over, dat het wat onoverzichtelijk is geworden.
Ik merk dat mijn patiënten, cliënten en studenten behoefte hebben aan een naslagwerk, dat ze tevens de mogelijkheid biedt om thuis te oefenen en het geleerde te integreren in de dagelijkse praktijk.
Zelf twijfel ik altijd of ik wel volledig ben geweest.
Ik dacht: 'dit moet anders', maar hoe?
Hoe kan ik zoveel mogelijk impact voor mijn studenten realiseren?
Hoe zorg ik voor de grootst mogelijke transformatie?
Hoe zorg ik voor een zo groot mogelijke MEERWAARDE?
Toen kwam het idee om een online training te maken. Dit lijkt mij dè oplossing om al mijn kennis en ervaring over dit onderwerp, op een gedoseerde manier, met je te delen. Een perfecte aanvulling op de individuele begeleiding dus!
Maar het biedt mij ook de mogelijkheid om mijn expertise met een grotere groep mensen te delen.
Maar dit alles exporteren naar een online programma vind ik best spannend, want ik weet niet hoe ik alle informatie aan een online programma moet koppelen, aan een mailing list en allemaal andere zaken die je waarschijnlijk niet interesseren. Vandaar dat ik een pilot heb bedacht.
Maar waarom voor hoog sensitieve vrouwen?
Een paar jaar geleden volgde ik een marketing training. Mijn coach vroeg mij wie mijn doelgroep was; 'nou, mensen met stress gerelateerde klachten' antwoordde ik . Die groep was te groot en niet specifiek genoeg volgens mijn coach. Dus zij vroeg door: 'oké, maar welke klachten dan specifiek en van welk geslacht en van welke leeftijd dan'? Daar had ik geen antwoord op.
Het advies van mijn coach was: kijk dan eerst eens naar wie je nu in je praktijk behandeld. Wat zijn de specifieke kenmerken van die groep mensen.
Tja, dat waren voornamelijk vrouwen, met lichamelijke klachten waar vaak stress een rol speelde.
Maar gelijkelijk aan ontdekte ik in de loop van de tijd dat het vooral hoog sensitieve vrouwen waren.
Eigenlijk hadden ze in mijn ogen ook geen last van stress, maar de signalen in hun lichaam wezen er op dat ze iets deden wat hun lichamelijke en geestelijke gezondheid nadelig beïnvloedde:
Ze gaven hun grenzen op een non-verbale wijze aan i.p.v. op een verbale wijze. De een kreeg hoofdpijn als iemand haar negeerde, de andere reageerde met een knoop in de maag als ze voelde dat er iets negatiefs speelde op het werk, een volgende kreeg druk in haar keel als ze boos werd op haar partner omdat hij haar niet voldoende steunde..
Tja, als ik daarbij een veel groter aantal mensen kan helpen, hen kan leren wat ik de afgelopen 34 jaar heb ontdekt
Dus .. ik dacht aan een Pilot ..